Als er iets verandert in uw leven

Een plotselinge wending in uw leven

Een plotselinge wending in uw leven betekent vaak ook dat er financiële consequenties aan verbonden zijn. Zo kan een ingrijpende gebeurtenis invloed hebben op uw verzekeringen, een hypotheek of een nieuwe regeling waar u ineens mee te maken krijgt. Is er een belangrijke verandering in uw leven? Bespreek het met een van de medewerkers van VDE financieel advies.

Een gesprek met ons is van belang bij onderstaande levensgebeurtenissen:

Huwelijk of samenleven

Gaat u trouwen of wilt u een geregistreerd partnerschap? VDE financieel advies adviseert u over de juiste hypotheek wanneer u samen besluit een huis te kopen. Tevens verzorgen wij het samenvoegen en aanpassen van uw verzekeringen in de nieuwe situatie. Bovendien informeren wij u over inkomensbescherming in het geval van arbeidsongeschiktheid of bij het overlijden van uw partner.

Gezinsuitbreiding

Kinderen op komst? VDE financieel advies regelt graag de financiële en administratieve kant zodat u er op kunt vertrouwen dat dit perfect geregeld is.  Zo regelen wij dat uw kind op de bestaande polissen wordt bijgeschreven, een overlijdensrisicoverzekering benodigd is indien een van de ouders er niet meer is. En vanaf de geboorte kunt u gaan sparen voor uw kind voor bijvoorbeeld de studie, de eerste woning of het rijbewijs. Zo bereidt u gedegen een zorgeloze toekomst voor uw kind voor!

Scheiden

Bij een scheiding kunnen de emoties vaak hoog oplopen waardoor verwarrende situaties ontstaan en uw leven ingrijpend veranderd. Met helder advies en praktische tips begeleidt VDE financieel advies u zo goed mogelijk. Blijft u in de woning wonen of gaat u juist verhuizen? Wat gebeurt er met uw pensioen en uw verzekeringen? Wij helpen u graag en begeleiden u op financieel gebied.

Nieuwe baan

Een nieuwe baan geeft dikwijls een inkomensverhoging waardoor de mogelijkheid om (meer) vermogen op te bouwen ontstaat. Met ons advies krijgt u inzicht hoe dit slim en verstandig te doen. Bovendien controleren wij of uw secondaire arbeidsvoorzieningen net zo goed zijn als bij uw vorige baan. Indien nodig regelen wij aanvullende maatregelen op uw verzoek.

Verhuizing

Met een verhuizing komen ook de vragen. Bijvoorbeeld over hypotheekregels. Wat kunt u eigenlijk lenen en kan de oude hypotheek ‘mee’ naar het volgende huis? Op deze en meer vragen geeft VDE financieel advies helder antwoord. Wij controleren daarnaast of uw woonverzekeringen moeten worden herzien en we zorgen ervoor dat uw spullen ook tijdens de verhuizing zijn verzekerd.

Latere leeftijd

Heeft u wel eens nagedacht over uw financiën op latere leeftijd? Is er voldoende pensioen opgebouwd of heeft u een reserve voor extra zorg en naar een aangepaste woning kunt verhuizen indien gewenst? Hoe vroeger hier aandacht aan wordt besteed, hoe prettiger dit later voor u is. Tevens kunt u bij ons de juiste informatie krijgen over schenking aan uw kinderen of de wijze waarop u uw uitvaart geregeld wilt hebben.